ajánlott oldalak

Komplex fejlesztések a törökszentmiklósi ipari parkban

Az ipari park fejlesztése egy újabb lépés afelé, hogy Törökszentmiklós Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legjelentősebb gazdasági központjává váljon - mondta Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára az Új Széchenyi Terv forrásaiból megvalósult befektetés-ösztönző projekt záró rendezvényén a törökszentmiklósi ipari parkban, 2012. április 27-én.
Létrehozva: 2012. április 27., 11:41
nyomtat küld

Az 1 milliárd forint összértékű beruházás olyan értéknövelő fejlesztés, amely vonzóvá teheti a várost új vállalkozások számára és ez hosszú távon új munkahelyeket eredményez majd.  Az államtitkár rámutatott: egy versenyképes vállalkozás alapfeltétele a megfelelő infrastrukturális ellátottság és a XXI. századi körülményekhez igazodó technológiai háttér. Ezek megteremtését is támogatja az Új Széchenyi Terv, amelynek keretében már az első évben egyszerűbben és gyorsabban jutottak a vállalkozók az elnyert forrásokhoz, ami támogatja a meglévő állások megtartásának és az új munkahelyek teremtésének kiemelt céljait – fogalmazott Hegmanné Nemes Sára.

Törökszentmiklóson eddig is sikeresen pályáztak az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett programokra. Folyamatban van a biogáz-üzem létesítése, és az Ivóvízminőség Javító Projekt, amely várhatóan 2014 végéig lezárul – tette hozzá Hegmanné Nemes Sára.

Az 50%-os támogatási intenzitású, komplex fejlesztés keretében kihasználatlan ipari területek hasznosítását, logisztikai és vállalkozáserősítő inkubációs tevékenységek kialakítását célozta. Így sor került az eddig nem közművesített területek korszerű infrastruktúrával való ellátására, megépült egy könnyűszerkezetes üzemcsarnok és egy inkubátorház, továbbá egy több mint 1000 méternyi használható hosszal rendelkező ipari vágány is.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ