Komplex fejlesztések a törökszentmiklósi ipari parkban
2012. április 27., 16:33
A törökszentmiklósi ipari parkban egymilliárd forint értékben fejlesztéseket hajtottak, végre: az eddig hasznosítatlan területek közművesítése mellett egy könnyűszerkezetes üzemcsarnokkal, inkubátorházzal, valamint egy több mint 1000 méter hosszú iparvágánnyal gyarapodott az ipari terület. A komplex fejlesztés megvalósítását szolgáló projekt az Új Széchenyi Terv forrásából 50 százalékos mértékű támogatást kapott.

Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára a létesítmények pénteki átadó ünnepségén hangsúlyozta: több mint egy évvel ezelőtt a Új Széchenyi Terv azért indult el, hogy a gazdaság ismét egy értékteremtő, értéknövelő pályára álljon. A folyamatnak a mikro-, kis- és közepes vállalkozások a motorjai - húzta alá. A program keretében több mint 1200 milliárd forint áll rendelkezésre a hazai vállalkozások támogatására, míg az önerő biztosítását mikrohitel-programmal próbálják segíteni - tette hozzá.

A törökszentmiklósi projekt esetében az egymilliárd forintos költség egyik felét uniós pénzekből biztosították, másik felét önerőből a település önkormányzata tette hozzá. Juhász Enikő polgármester (Fidesz) bejelentette: az új ipari csarnokban júniustól egy százhúsz megváltozott munkaképességű embert foglalkoztató vállalkozás kezdi meg a tevékenységét.

A 3180 négyzetméteres ipari csarnok, az 581 négyzetméteres inkubátorház a Bau-Komplex Kft. kivitelezésében készült el. Az út- illetve térvilágítást, a víz-, szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetést a Magyar Aszfalt Kft. építette ki. Az oldalrakodóval rendelkező iparvágány az Alpine Építő Kft. vezette konzorcium munkája.

(MTI-fidesz.hu)