Mozgalmi ingatlan
2012. április 28., 13:29

Pilhál György: A Politikatörténeti Intézet munkatársai nehezményezik, hogy hamarosan ki kell költözniük a Kossuth téri objektumból, holott már úgy belakták. Földes György főigazgató kerek perec kijelentette: eltávolításuk a műhely tevékenységének megnehezítésére irányul, értsd: ki akar tolni velük a kormány. A közelgő sátorbontás kapcsán szerdán egy bánatosra sikerült nyílt napot is tartott a társulat; a megrendült résztvevők elnosztalgiáztak az egykori MSZMP Párttörténeti Intézet néven munkásmozgalmi ideológiákat szortírozó bölcsességközpont mindennapjain.

(…)

A szervezett kesergésen részvétlátogatást tett Mesterházy Attila, az MSZP frontembere és Tóbiás József pártigazgató is. Nemes gesztus, bár ők sem voltak boldogok. Szolidaritásukat kívánták kifejezni a vigasztalhatatlan intézetieknek, akik ott álltak leforrázva, kétségbeesve, ahogyan illegális lakásfoglaló szokott állni, amikor - bejelentőlap híján - kiteszik a szűrét egy pazar lakosztályból. Intézetből a javítóintézetbe.

(Magyar Nemzet, 2012. április 28.)