FIDESZ.HU > Vélemények > Publicisztika Nyomtatás
Ablak bezárása
1984
Jó, jó, azért volt szó az idei május elsején munka törvénykönyvéről, egykulcsos adóról, munkavállalói kiszolgáltatottságról és érdekképviseletről meg hiányzó munkahelyekről is. Felléptek a baloldali – kissé kirekesztésízű önmeghatározásuk szerint: demokratikus – ellenzék pártjai együtt és külön-külön, elmondták kormánybírálatukat, Mesterházy Attila például a politikai gengszterizmus szóösszetételig tudta hergelni magát. Horváth Csaba sem akart lemaradni: ezúttal nem ingyen BKV-t ígért a fővárosiaknak, hanem a Fidesz által a magyar emberek ellen meghirdetett polgárháborút emlegetett.
Létrehozva: 2012. május 2., 09:19

A városligeti majális leghangosabb, legnagyobb sajtóérdeklődést kivívó show-műsora mégis Gyurcsány Ferenc szónoklata volt, főszerepben nem a munkásosztállyal, hanem magával az előadóval. Bár május 1. hagyományosan a munkásság jogaiért folytatott, határokat nem ismerő küzdelemről szól, aki az úgynevezett Demokratikus Koalíció tegnapi rendezvényére látogatott, azt hihette, Gyurcsány Ferenc független országgyűlési képviselő magyar jobboldallal vívott évtizedes személyes harca az ünnep valódi tartalma, célja és értelme.

A volt miniszterelnök arra használta fel a szereplési lehetőséget, hogy képtelennek minősítse az ellene megfogalmazott plágiumvádat 1984-ben írt szakdolgozata ügyében, legazemberezze és bűnszövetkezetnek minősítse a kormányt, perrel fenyegesse az őt több mint gyanús színben feltüntető tények feltáróit. A legjobb védekezés a támadás elv jegyében előadott őrjöngése egy képtelen összeesküvés-elmélet megfogalmazásába torkollott.

A teljes publicisztikát a Magyar Nemzet szerdai számában olvashatja.