A legfiatalabbakat szólítja meg a IV. Öko-nap Baján
2012. május 11., 13:49
A legfiatalabb nemzedéket is rá kell vezetni arra, hogy nekik is felelősségük van a környezetükkel szemben - mondta Kovács Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium vízügyért felelős helyettes államtitkára pénteken Baján, a negyedik alkalommal megrendezett Öko-nap rendezvényén.

El kell érni, hogy már a gyerekekbe belerögződjön: nekik is felelősségük van a környezet iránt, ne hagyják el a hulladékaikat, ne szemeteljenek, és tartsák tisztán a környezetüket - hangsúlyozta a helyettes államtitkár. Kovács Péter utalt arra, hogy nagyon sok nemzetközi szintű kezdeményezés van a Föld Napjától kezdve a Víz Világnapjáig, de ezek nem érnek semmit, ha helyben nem valósulnak meg. A vízügyért felelős helyettes államtitkár szerint rendkívüli nagy szerepük van a helyi embereknek, az oktatóknak, a pedagógusoknak, akik már óvodáskortól kezdve próbálják a környezeti nevelést minél szélesebb körben terjeszteni. Ennek van értelme, ennek van jövője, hiszen ha ez a generáció már környezettudatosan nő fel, nagy az esély, hogy az ő gyerekeik átveszik a jó szokásokat, így van esélyünk, hogy megvédjük a vízkészleteket, a természetet, a környezetet - fogalmazott a helyettes államtitkár.

A IV. Öko-napot a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara bajai képviselete, az Eötvös József Főiskola és a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft. szervezte. Györökné Mészáros Eszter, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara bajai képviseletvezetője hangsúlyozta: a gyerekek vannak a rendezvény középpontjában. Itt értékelték az általános iskolák alsó tagozatosai számára meghirdetett, egész évben tartó vetélkedő eredményét, valamint a témához kapcsolódó rajzpályázat díjkiosztójára is sor került. A kamara bajai képviseletvezetője beszámolt arról, hogy a rendezvényen a mérnöki kamarával akkreditált szakmai előadások folynak a főiskola nagyelőadójában a csillagászattól kezdve a hulladékhasznosításig bezárólag. A főiskola aulában egész nap meg lehet tekinteni az ökoárut előállító vállalkozások termékeit.

(MTI-fidesz.hu)