Félmilliárdos belvízvédelmi fejlesztés Hevesben
2012. május 18., 13:23
A Dél-hevesben húzódó Sajfoki belvízcsatorna ár- és belvíz elvezetési képességének javítását szolgálja az mintegy félmilliárd forintos a fejlesztés, amelyet a tervek szerint július végére valósít meg a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság az Európai Unió támogatásával - tájékoztatta Horváth Béla, az igazgatóság műszaki igazgató-helyettese pénteken az MTI-t.

Az Észak-magyarországi Operatív Program keretében megvalósuló 475 millió forint értékű projekt jelentősen javítja a Pély, Tarnaszentmiklós, Tiszanána és Sarud térségében élők életminőségét - közölte Horváth Béla.

A beruházás során egyrészt a meder kotrásával és kitisztításával javítják a csatorna vízelvezető képességét, másrészt modernizálják a műtárgyakat. A többi között olyan szivattyútelepeket és zsilipeket alakítanak ki, amely gazdaságosabbá és rugalmasabbá teszi a terület vízgazdálkodását.

A fejlesztés megvalósulásával biztosítható lesz a mezőgazdasági és a természetvédelmi tevékenységhez szükséges megfelelő mennyiségű és minőségű vízkészlet a térségben - mondta Horváth Béla.

(MTI-fidesz.hu)