Szolgáltató város mintaprojekt indul Szolnokon
2012. május 22., 17:22
Szolnok önkormányzata azért támogatta a szolgáltató város mintaprojekt bevezetését, hogy felhívja a figyelmet az emberek mindennapjait kísérő szolgáltatói kultúra fontosságára - mondta Kállai Mária (Fidesz) alpolgármester a modell tapasztalatairól rendezett keddi konferencia sajtótájékoztatóján.

Miután a mintaprojekt által vizsgált szolgáltatói kultúra minősége hat az emberek gondolkodásmódjára, egymáshoz való viszonyára, hozzájárul az értékalapú társadalom megteremtéséhez - tette hozzá a település humánpolitikai vezetője a szolnoki tanácskozás tájékoztatóján.

Hegedűs Mária projektvezető elmondta: a modell a város közszolgáltatóit és vállalkozó szervezeteinek szolgáltatását vizsgálja, így az iskolákét, a hivatalokét, a rendőrségét, a tűzoltóságét, a kulturális, szociális szervezetekét, az egészségügyi alapellátókét, valamint a víz- és energiaellátást, illetve a közösség közlekedést biztosítókét. A mintaprojektbe 34 szolgáltató kapcsolódott be a Tisza-parti megyeszékhelyen.

Első lépésként 2009-2010-ben több mint 80 ezer lakost kérdeztek meg, 20 ezer értékelhető válasz született. Ezek elemzésekor többi között kiderült, hogy leginkább a szolgáltatást nyújtók és igénybe vevők partneri viszonya, illetve a szolgáltatók által működtetett rendszerek nyilvánossága fejleszthető.

A mintaprojekt "menetrendjében" a következő teendő idén ősszel a lakossági elvárásainak és elégedettségének felmérése, ennek alapján értékelhető az eltelt két év munkája, és meghatározhatják a további fejlesztési pontokat.

(MTI-fidesz.hu)