Sóvirág vendégház uniós támogatással a Hortobágyon
2012. május 26., 17:00
Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében, az Európai Unió mintegy 40 millió forintos támogatásával felépült a Sóvirág vendégház a Hortobágyon; a hagyományos vendéglátást szálláshelyekkel ötvöző beruházást szombaton avatta fel Bodó Sándor (Fidesz), a hajdú-bihari közgyűlés elnöke, Glattfelder Béla, az Európai Parlament néppárti képviselője és Vincze Andrásné, a település polgármestere.

A Hortobágy olyan természeti érték, olyan különleges térség, amilyennel csak mi rendelkezünk, s érdemes megmutatni Európának - mondta Glattfelder Béla. A 81 millió forintos beruházás családi vállalkozásban készült el - mondta a tulajdonos Varga Ferenc, a Hortobágyi Export-Import Kft. ügyvezetője.

Tájékoztatása szerint a 240 m2 alapterületű, 6 szobás turistaszállónak már a neve sem véletlen, hiszen az ürmös-szikes puszta olyan jellegzetes nyárvégi növényéről kapta, amely a Hortobágy pusztáit ősszel lilára színezi tömeges virágzásával. Szállóvendégeiknek nemcsak a ház kényelmét kínálják, hanem szervezetten, az egyéni igényeknek megfelelően bemutatják a környék nevezetességeit, kulturális emlékeit, természetföldrajzi ritkaságait, túraútvonalait.

Különös figyelmet kívánnak szentelni a vadászati célból érkezőknek, akiknek a cégcsoport saját tulajdonú vadászterületén nyújtanak vadászati lehetőséget. Kiemelt feladatuknak tekintik, hogy hitelesen bemutassák azon hungarikumokat, amelyek méltán emelték a Hortobágyi Nemzeti Park által felölelt terület egyedülálló bioszféráját, népi értékeit a világörökség részévé - mondta Varga Ferenc. Hozzátette: az oda látogató vendégeknek bemutatják azokat az ízig-vérig a magyar pusztához kötődő hagyományokat, amelyek az évszádok óta itt élő emberek életét, részben vagy egészben, mind a mai napig meghatározzák.

(MTI - fidesz.hu)