Orbán Viktor ellátogatott a debreceni úszó Eb-re
2012. május 27., 17:26
Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap ellátogatott a 31. úszó Európa-bajnokságra, ahol a tervek szerint érmet ad át az egyik magyar úszónak.

A kormányfő a délutáni döntők előtt érkezett meg a Debreceni Sportuszodába. A szervezők azt a tájékoztatást adták, hogy a miniszterelnök szerepet vállal az éremátadásban; Cseh László 400 m vegyesen, Hosszú Katinka pedig 200 m pillangón aranyesélyes.

Orbán Viktor előző nap a debreceni Oláh Gábor utcai stadionban járt, ahol a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott DVSC-TEVA - Haladás Sopron Bank találkozó után a díjátadón minden debreceni játékosnak gratulált, illetve átadta a bajnoki trófeát.

A magyar szempontból minden korábbinál sikeresebb kontinensviadalra a héten a hajdúsági megyeszékhelyre látogatott a köztársasági elnök is: Áder János csütörtökön nyújtotta át az aranyérmet a 200 m mellúszás döntőjében címét megvédő Gyurta Dánielnek. Az államfő találkozott a magyar úszóválogatott tagjaival, akiknek eredményes olimpiai felkészülést és sok sikert kívánt.

(MTI-fidesz.hu)