Megalakulhat a főváros bűnmegelőzési és közbiztonsági bizottsága
2012. május 29., 12:38
Megalakulhat a Fővárosi Közgyűlés bűnmegelőzési és közbiztonsági bizottsága szerdán, amennyiben a képviselők elfogadják Zsolnai József (Fidesz-KDNP) közbiztonsági tanácsnok vonatkozó javaslatát.

A testület létrehozásáról április végi ülésén, jobbikos javaslatra döntött a közgyűlés. Az indoklás szerint a főváros lakosságszáma és közigazgatási területe miatt a közbiztonság fenntartása számottevő feladatot jelent, részben az elkövetések száma, részben a bűncselekmények sokrétűsége miatt.

A határozati javaslat szerint az új bizottság elnöki posztját Zsolnai József kapná, alelnöke Orbán Gyöngyi (Fidesz-KDNP) és Czeglédi János (Jobbik) lennének. A testület tagja lenne Molnár Gyula (MSZP), valamint Rozgonyi Zoltán, Szabó Miklós és Varsányi Péter. Utóbbiak nem tagjai a közgyűlésnek.

A bizottság tárgyalná egyebek mellett a budapesti rendőrfőkapitány kinevezésével összefüggő előterjesztést, éves beszámolót készíttetne a közbiztonság megszilárdítása érdekében végzett tevékenységről, beszámoltatná a főváros közterület-felügyeletének vezetőjét, véleményezné a közterületek rendjével kapcsolatos közgyűlési rendelettervezeteket, valamint javaslatot tenne a fővárosi rendvédelmi szervek, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége részére nyújtandó támogatásokra.

(MTI - fidesz.hu+)