ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Egyszerűsödnek az NGM feladatkörébe tartozó eljárások

Egyszerűsödnek a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) feladatkörébe tartozó eljárások, csökken az ügyfeleket érintő adminisztratív teher - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.
Létrehozva: 2012. május 31., 18:17
nyomtat küld

Az NGM közleménye szerint a minisztérium Magyary Program Egyszerűsítési Programjához kapcsolódó pályázatát a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) támogatásra érdemesnek találta. A projekt megvalósításával az állampolgárok számára érzékelhető változás valósulhat meg, amelynek eredményeként csökken az ügyfeleket érintő adminisztratív teher, nő az elégedettség.

A Magyary Program Egyszerűsítési Programjának elfogadásáról szóló kormányhatározat jelöli ki az egyszerűsítendő eljárásokat és az egyszerűsítésért felelős minisztériumokat. A program összesen 228, a lakosságot érintő hatósági eljárás egyszerűsítését tűzi ki célul.
Az elmúlt 25 év alatt nem fordult elő, hogy átfogó, egységes és rendszerezett formában áttekintették volna a közigazgatási eljárások legnagyobb részét. E hiányosság pótlásával a program további előnye, hogy egységes formában, könnyen kezelhetően elkészülnek az eljárások folyamatábrái, amelyek alapján eredményesebb azok kezelése, jövőbeni átalakításaik megtervezése és hatásaik megítélése - írja a minisztérium.

A program végrehajtásával összefüggő feladatok ellátásához a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és az NFÜ európai uniós fejlesztési forrásokat biztosít az Új Széchenyi Terv keretében működő Államreform Operatív Program által kínált támogatás formájában.
A Magyary Program Egyszerűsítési Programjának és így az NGM pályázatának célcsoportja az eljárásokban részt vevő, a közigazgatási szolgáltatásokat igénybe vevő lakossági ügyfelek csoportja. A pályázat célja az ügyfelekre háruló adminisztratív terhek nagyságának 25 százalékkal való csökkentése. A megfogalmazott célkitűzés elérésének egyik eszközeként az egyes jogszabályok és folyamatok egyszerűsítése szolgál.

Az NGM az Egyszerűsítési Program 41 eljárásának egyszerűsítéséért felelős, ebből 27 eljárás egyszerűsítéséhez pályázott uniós forrásért. Az egyszerűsíteni kívánt eljárások legnagyobb részben az adózást, valamint a munkavállalást és munkanélküli ellátást érintő ügymenetekhez kapcsolódnak.

(MTI - fidesz.hu)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések