Csapadékcsatornát adtak át Árpádföldön
2012. június 1., 12:26
Átadták az Állás utcai csapadékcsatornát a főváros XVI. kerületében, amely az árpádföldi városrész csapadékelvezetésének felét véglegesen megoldja - tájékoztatta Kovács Péter (Fidesz-KDNP) kerületi polgármester pénteken az MTI-t.

A kerületvezető elmondta, hogy a 211 millió forintos beruházás részeként megújult az Állás utca töredezett burkolata, a járda és a zöldfelületek. A projektet mintegy 80 millió forinttal támogatta az Európai Unió.

A csatorna átadása kapcsán az önkormányzat egy versenyt hirdetett "Jöhet az özönvíz" címmel, amelyben a résztvevők egy-egy jellel vagy számmal ellátott pingponglabdát kapnak. Ezeket egyszerre engedik bele a csapadékelvezetőbe, s akié először bukkan fel a Szilas pataknál, az ajándékot kap - ismertette a polgármester.

Kovács Péter arról is beszámolt, hogy a kerületi önkormányzat 2006 óta rengeteget tett a csapadékvíz-elvezetési problémával kapcsolatban,így  a kerület nagy része már rendezett. Szavai szerint a sashalmi és mátyásföldi városrészek vízelvezetését már a lakótelepek építésekor megoldották, Rákosszentmihályon, Cinkotán, és Árpádföldön viszont jelentős gondok voltak. Hozzátette, hogy a rákosszentmihályi Csömöri út alatti főgerincet 2009-ben megépítették, és folyamatosan kötik rá a merőleges utcákat, a cinkotai Vidámvásár utcában pedig belefogtak az árok kiépítésének a patakig, de van még tennivaló.

(MTI-fidesz.hu)