FIDESZ.HU > Sajtóanyagok > Közlemények Nyomtatás
Ablak bezárása
Finn miniszterekkel tárgyalt Pintér Sándor
Létrehozva: 2012. június 4., 17:16

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter tárgyalásokat folytatott Helsinkiben Päivi Räsänen finn belügyminiszterrel és Krista Kiuru finn lakásügyi és kommunikációs miniszterrel.

A belügyminiszterek tárgyaltak a cserbenhagyásos bűnelkövetés tervezett új szankciórendszeréről, a rendészeti igazgatás reformjáról, valamint egyeztettek a soron következő Bel- és Igazságügyi Tanács ülésén szereplő napirendi pontokról. A magyar félnek bemutatták a finn rendőrök felszerelését is.

A magyar belügyminiszter Kiuru miniszter asszonnyal ismertette az ócsai Szociális Családiház-építési Programot, és megtekintett egy energiatakarékos házat.  Dr. Pintér Sándor beszámolt a Belügyminisztériumnak a településrendezési és építési követelmények (OTÉK) szabályainak ésszerűsítésével kapcsolatban tett lépéseiről. Ezt követően a miniszterek tárgyaltak a helyi önkormányzatokkal való kormányzati együttműködés követendő módszereiről is.

A kétoldalú tárgyalások baráti hangulatban folytak.