Ez meg az
2012. június 7., 09:40

Forró Péter: A kormány kétéves teljesítményét értékelte Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök. Jól választotta meg az időpontot, hiszen négy évvel ezelőtt éppen ilyenkor terelgette az államcsőd felé szeretett országát, ráadásul azzal is büszkélkedhetett, hogy ő volt az, akinek sikerült 2006-ra az államháztartás hiányát 9,3 százalékos szintre feltornáznia, és akinek valamennyi fennkölt programja – volt belőle vagy tíz – nyomban a kihirdetése után hamvába holt. Százötven híve énekelte kánonban a Happy Birthday to You!-t az ötvenegyedik születésnapját ünneplő lánglelkű politikusnak, aki kérlelhetetlen proletárőszinteséggel vágta a kétharmaddal hatalomra került kormány szemébe, hogy az nemcsak hogy illegitim, de illegális és egyben alkotmányellenes is. Mi tagadás, sok ez egy kor­mánynak. Később – megannyi kígyó és béka után – arról beszélt: tűrhetetlen, hogy az ország nyugati orientáció helyett Kelet felé fordult. Nem úgy, mint az ő idejében. Igaz, évenként kétszer-háromszor összefutott Putyinnal, de akkor is csak azért, hogy megkérdezze, hogy van, és beszámoljon Toto kutya viselt dolgairól.

(Magyar Hírlap, 2012. június 7.)