ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci elhelyezkedésének segítése

Az Új Széchenyi Tervben közel 9,5 milliárd Ft áll rendelkezésre megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci elhelyezkedésének segítésére.
Létrehozva: 2012. június 8., 17:10
nyomtat küld

A támogatás segítséget nyújt a jelenleg inaktív, valamint az állami és nem állami foglalkozási rehabilitációra szakosodott szervezetekben dolgozó megváltozott munkaképességű és fogyatékossággal élő személyek nyílt munkaerőpiacon történő elhelyezkedésének elősegítéséhez.
   
Az elsődleges cél az állami és nem állami fenntartású foglalkozási rehabilitációra szakosodott szervezetekben dolgozók nyílt munkaerőpiacra történő visszavezetése, valamint a jelenleg inaktív, megváltozott munkaképességű személyek közül azok visszasegítése a munkaerőpiacra, akik megmaradt munkaképességük alapján tudnak munkát végezni. Az állami szervezetek számára meghirdetett pályázat már lezárult, a megvalósítására megítélt támogatás: 4,676 milliárd forint. A nem állami fenntartású foglalkozási rehabilitációra szakosodott szervezetek pályázataikat 2012. augusztus 15-től 2012. szeptember 7-ig nyújthatják be; a pályázók számára összesen 2,7 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre.
   
A felhívás célja, hogy a nem állami fenntartású foglalkozási rehabilitációra szakosodott szervezetek az alkalmazásban álló megváltozott munkaképességű munkavállalók nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésének esélyeit növeljék. A pályázókat a megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiacon történő elhelyezkedését speciális, igényeikre szabott felmérésekkel, képzésekkel segítik. (A pályázatokat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség oldaláról érhetik el: http://www.nfu.hu/doc/3508 és http://www.nfu.hu/doc/3509).
   
A program során megvalósul továbbá a megváltozott munkaképességű személyek nyílt munkaerő-piaci elhelyezését segítő, komplex munkaerő-piaci szolgáltatást nyújtó szervezetek fejlesztése és kapacitásuk bővítése. A közel 2 milliárd forintos pályázati támogatással lehetőség lesz a már működő szolgáltató pontok fejlesztésére, illetve új szolgáltató pontok létrehozásra.

   

(Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság - Emberi Erőforrások Minisztériuma)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések