A Széchenyi Terv keretében újulnak meg utak Győr-Moson-Sopron megyében
2012. június 11., 14:06

Megkezdődött a kunszigeti bekötő út felújítása. A munkaterület átadását követő sajtótájékoztatón a térség országgyűlési képviselője, Kara Ákos és a település polgármestere, Lendvai Ivánné beszélt a beruházás fontosságáról. A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t a Győr-Moson-Sopron megyei igazgató, Sümegi Péter képviselte. A 144 milliós beruházás az Öttevény és Kunsziget közötti út Kunsziget felőli részét érinti másfél kilométer hosszan.

Kara Ákos a sajtótájékoztatón elmondta, hogy nemcsak a kunszigeti családok szempontjából jelent segítséget az új beruházás. Az egész győri gazdasági térség számára fontos az útfelújítás, hiszen a településen több mint 1300 ember számára biztosítanak különféle cégek munkalehetőséget.

A két legnagyobb foglalkoztató a településen több mint 1250 embernek nyújt jelenleg munkát. Ezek a cégek többek között – járműipari beszállítóként – részesei a győri gazdasági térség járműgyártásának.

Kara Ákos a térség és a település országgyűlési képviselője azt mondta örül annak, hogy az Új Széchenyi Terv keretében ebben a kormányciklusban végre sor kerül a legrosszabb állapotú másfél kilométeres útszakasz felújítására. A munkálatok várhatóan október elején fejeződnek be.

(fidesz.hu)