ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Zöld a lámpa a közigazgatási reform keretében megvalósuló fejlesztéseknek

Az Európai Bizottság elfogadta az Államreform - és az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program módosítását.
Létrehozva: 2012. június 11., 16:39
nyomtat küld

Tovább egyszerűsödnek a hatósági eljárások, bővülhet az elektronikai ügyintézések, az elektronikai fejlesztések, a költséghatékony közigazgatási eljárások köre. További fejlesztési források nyílnak meg többek között a kormányhivatalok fejlesztése, valamint az e-közigazgatás és a közigazgatási antikorrupciós program megvalósítása előtt. Az Európai Bizottság elfogadta az Államreform és az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program módosítását, melynek értelmében az Európai Uniós források hatékonyabb elosztása valósulhat meg.

A Kormány 2012. május 3-án határozatban döntött az Államreform Operatív Program 2011-2013. időszakra szóló akciótervének megállapításáról, továbbá az Államreform Operatív Program és az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program keretében egyes kiemelt projektjavaslatok akciótervi nevesítéséről, melynek értelmében, a magyar közigazgatás fejlesztését leginkább szolgáló projekteket emelték ki, mint pl. az elektronikus ügyintézésre vonatkozó jogszabályi környezet felülvizsgálata vagy a kormányhivatalok szervezetfejlesztése.

Az Államreform Operatív Program fő célja, hogy az igazgatási rendszer teljesítményét és a nyújtott szolgáltatások színvonalát a szűkös erőforrások optimális felhasználása mellett növelje, míg az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program átfogó célja a közigazgatás teljesítményének a javítása úgy, hogy a közigazgatást a modern kor igényeinek megfelelően, az információs társadalom lehetőségeire építve fejlessze.

Dr. Gál András Levente kormánybiztos tájékoztatása szerint a kormány EKOP-ÁROP monitoring bizottságának legutóbbi, 2012.06.06-i ülésén a résztvevők tájékoztatást kaptak arról, hogy az Európai Bizottság elfogadta az ÁROP és EKOP módosítását. A monitoring bizottság emellett elfogadta az operatív programok 2011-es éves előrehaladási jelentését, majd a résztvevők tájékoztatást kaptak az operatív programok aktuális státuszáról.

Az Európai Bizottság jelenlévő képviselői elismerően nyilatkoztak az operatív programok végrehajtásával kapcsolatban az elmúlt hónapokban megtett lépésekről. Részleteket lásd: a kormány 1136/2012. (v.3.) határozata, Magyar Közlöny 2012. évi 53. szám

A kormány közigazgatás-fejlesztési programjáról bővebben: http://www.kormany.hu/download/1/6d/40000/Magyary%20Kozigazgatas%20fejlesztesi%20Program.pdf

(Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések