Új bűnmegelőzési központ nyílt Csepelen
2012. június 13., 10:56
Ünnepélyes keretek között adták át június 12-én a csepeli közterület-felügyelőknek a kerület központjában, a Kossuth Lajos utcában nyílt új telephelyét - közölte portálunkkal Csepel Önkormányzata, szerdán.

Mint írják: a felügyelet létszámát a közelmúltban duplázta meg a kerület vezetése, amely szeretne mindent megtenni a bűnözés visszaszorításáért, és a közbiztonság javításáért. A közterület-felügyelők munkájához azonban így már szűknek bizonyult a régi telephelyük: az új központ kiépítése 3,5 millió forintba került.

A megnyitón a csoport munkatársain kívül részt vett Németh Szilárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Papp Péter rendőrezredes, Csepel rendőrkapitánya illetve az önkormányzat és a felújítást végző CSEVAK munkatársai is. A tervek szerint a Közterület-felügyelet új központjában kap majd helyet a csepeli térfigyelő kamerákat irányító, felügyelő csoport is. A kiemelt figyelem annak köszönhető, hogy egyre gyakrabban van szükség a térfigyelő kamerák segítségére.

Mindent megtesznek, hogy visszaszorítsák a bűnözést

Németh Szilárd köszöntőjében elismerését fejezte ki az épület szemmel láthatóan gyors megújulásáért, és elmondta, hogy milyen viszontagságok között sikerült az ingatlant a jelenlegi rendeltetésének átadni. A polgármester kiemelte: mindent megtesznek azért, hogy visszaszorítsák a bűnözést, és rendet tegyenek a közterületeken. Ennek már látszanak az első eredményei, hiszen amint több lett a rendőr és a közterület-felügyelő, többek között a csepeli sétáló utcában is sikerült gyors változásokat elérni.

Hozzátette: nem véletlen, hogy központi helyen lelt új otthonra a szervezet, innen ugyanis még hatékonyabban végezhetik - immár a nap 24 órájában- a munkájukat. Németh Szilárd arra is felhívta a figyelmet, hogy a közbiztonság fenntartása érdekében a csepeli csatorna beruházás alatt is nagy szükség lesz közterület-felügyelet munkájára.

Papp Péter, Csepel Rendőrkapitánya is örömét fejezte ki a telephely megnyitását illetően és további szoros együttműködést ígért a felügyelet munkatársaival, akikkel a közbiztonság és a rend megszilárdításán dolgoznak majd együtt.

A beszédeket követően Németh Szilárd a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadta rendeltetésének az intézményt. Ezt követően Sághi Jenő a Közterület-felügyeleti csoport vezetője végigkalauzolta a vendégeket a minden igényt kielégítő helyiségeken, ahol az irodákon kívül felújított öltözők, kulturált mellékhelyiségek, főzőkonyha, és egyéb, a dolgozók munkavégzését szolgáló berendezések is rendelkezésre állnak, az udvarban pedig zárt parkolóban állhatnak az éppen használaton kívüli gépkocsik.

(fidesz.hu)