Kovács Pál: Hazánk számára kedvező kompromisszum született
2012. június 15., 17:59
Kovács Pál klíma- és energiaügyi államtitkár értékelése szerint Magyarország számára kedvező kompromisszum született az uniós energiahatékonysági jogszabályról az Európai Parlament és az EU-tagországok kormányait képviselő Tanács között.

Az energiaügyekben illetékes miniszterek pénteki luxembourgi találkozóját követően a magyar delegáció vezetője az MTI-nek nyilatkozva megerősítette, hogy a megállapodás keretében elfogadták a többéves uniós pénzügyi keret épületenergia-hatékonysági célú támogatásaival kapcsolatos, innovatív finanszírozási mechanizmust tartalmazó magyar javaslatot. Így 2014 és 2020 között mintegy 210 milliárd forintnyi összeg épülhet be aktív forrásként az említett célra, ami nem tartalmazza a magántőke lehetséges belépését.

Kovács Pál emlékeztetett arra, hogy a jogszabály tárgyalását még tavaly az EU akkor soros magyar elnöksége kezdte el. Egyúttal gratulált a mostani, dán elnökségnek ahhoz, hogy eljutott a tárgyalások sikeres lezárásáig.

(MTI - fidesz.hu)