Elindult a "Gyulai Termék" védjegyprogram
2012. július 11., 18:23
"Gyulai Termék" védjegyprogramot vezetett be a gyulai önkormányzat, Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester szerdán 12 helyi termelőnek adta át a védjegyhasználati jogot a városi piacon.

A városvezető az MTI-nek elmondta: a minősítési rendszer bevezetése a termelők érdekében történik, a "Gyulai Termék" jelzés használata ösztönzi a helyi mezőgazdaságot, segíti a Gyulán és környékén termelt friss és tartós élelmiszerek piacra jutását, a zöldség és a gyümölcs értékesítését.

A jelölés segítség a lakosságnak és a Gyulára látogató turistáknak, akik szívesebben költik pénzüket valóban helyben termelt termékekre, mint bizonytalan származású és minőségű árura - tette hozzá a polgármester. Utalt arra: az önkormányzat tervezi a minősítési rendszer kiterjesztését más gyulai szellemi és fizikai termékekre.

A védjegyprogram az önkormányzati tulajdonú Gyulai Mezőgazdasági-Városfejlesztési Kft. keretein belül zajlik, a társaság szakértők bevonásával dolgozta ki a minősítési rendszer szigorú feltételeit, a "Gyulai Termék" cím odaítélésének és használatának szabályait - mondta Hajdu Attila, a társaság ügyvezetője.

(MTI-fidesz.hu)