Irodaház-fejlesztés uniós támogatással Debrecenben
2012. július 19., 16:20
Több mint 400 új munkahelyet teremtő beruházásba kezdett a volt Debreceni Dohánygyár területén a helyi DILK Kft. Az európai uniós támogatással megvalósuló beruházás alapkövét csütörtökön helyezte el Pajna Zoltán (Fidesz), Debrecen alpolgármestere és a cég képviselője.

Boros József tulajdonos-cégvezető elmondta: cége 2005 óta tulajdonosa a volt dohánygyári területnek, ahol azóta négymilliárd forintos fejlesztés valósult meg. Hozzátette: a mostani, 790 millió forintos beruházáshoz 275 millió forint uniós támogatást nyertek, a 7.300 négyzetméter alapterületű épületben az irodák mellett hideg- és melegkonyhát, éttermet és 70 férőhelyes parkolót alakítanak ki. A volt dohánygyár területén kialakított Lion Office Centerben - amelynek része lesz a most épülő irodaház is -, jelenleg 70 cég 1200 munkavállalója dolgozik. Ha lesz rá igény, újabb hasonló nagyságú épülettel bővítik a komplexumot - ismertette Boros József.

Pajna Zoltán alpolgármester új üzleti modellnek nevezte az egykori dohánygyár ipari műemléki épületeinek felújításával és a most épülő irodaházzal kialakuló Lion Office Centert. Elismeréssel szólt arról, hogy már most több mint 75 százalékos az irodaházak kihasználtsága. Ez az arány tovább javulhat, ha a Debrecen-Záhony vasútvonal felújításához kapcsolódóan 2x2 sávosra bővítik a vállalkozói centrumot Debrecen belvárosával összekötő vasúti felüljárót.

(MTI-fidesz.hu)