Megnyílt a termelői piac Budapesten, a Rózsák terén
2012. augusztus 5., 11:40
Újabb termelői piac nyílt a fővárosban, ezúttal a VII. kerületben. Szombatonként az erzsébetvárosi Rózsák terén is magyar zöldségeket, gyümölcsöket és egyéb élelmiszereket árusíthatnak a magyar ős- és kistermelők. A Vidékfejlesztési Minisztérium a hasonló piacok létrehozása és működtetése érdekében több jogszabályi könnyítésről döntött az elmúlt hetekben.

Dinnyekostólóval várták a vásárlókat a termelői piac megnyitóján a VII. kerületi Rózsák terén. Az árusoknál a magyar zöldségek mellett, sajtokat, kenyeret sőt még téliszalámit is vásárolhattak az érdeklődök. A vevők többsége a bizonytalan eredetű külföldi helyett a magyar árukat kereste. Az egyik kistermelőnél a vegyszermentes zöldségek voltak a legnépszerűbbek.

A megnyitón a kerület alpolgármestere azt ígérte, szükség esetén több napra is biztosítják a termelői piac helyszínét. Rónaszékiné Keresztes Mónika kiemelte: amennyiben többször kerül megrendezésre, az árak és az igények is közelebb kerülhetnek egymáshoz.

Tóth Katalin, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára szerint a szaktárca jogszabály-módosításának köszönhető, hogy tavaly augusztus óta országosan több mint 50 termelői piac nyílt az országban. Az államtitkár hozzátette, az uniós kritikák ellenére nem módosítanak a magyar termékjelölés feltételein.

(mno-fidesz.hu)