Közös telefonkönyv
2012. augusztus 13., 08:30

Szentmihályi Szabó Péter: Bár sok kiváló embert ismerek a nemzeti oldalon, ők is tanúsíthatják, a külföldi tudósítók egy másik országban járnak. Van egy közös telefonkönyvük, és abból dolgoznak. Nem akarom sorolni a neveket, már a könyökünkön jön ki a névsor: ők a magyar értelmiség, a közvélemény és természetesen az 1990 óta időnként végveszélybe kerülő demokrácia képviselői és hősies védelmezői, akik minden üldöztetés ellenére itt maradnak, vagy legalább hazajönnek néhány hétre, hogy beleszagoljanak a parlagi levegőbe a magyar ugaron. A rágalmakat, hazugságokat, ferdítéseket megszoktuk, hiszen minden nemzeti kormányról ugyanazt ismételgetik, a külföldi tudósítók pedig boldogok, mert nincs édesebb dal füleiknek, mint amikor aggódó magyaroktól hallhatják vissza, amiért küldték őket: az Európai Unió alapjait ingatja meg a lopakodó diktatúra. Új szöveg nincs, nem is kell, húsz éve is bevált.

(Magyar Hírlap, 2012. augusztus 13.)