Többletforrást szavaztak meg az uniós beruházásokhoz Szekszárdon
2012. szeptember 5., 10:18
Kétszázmillió forint többletforrást szavazott meg a szekszárdi közgyűlés keddi, rendkívüli ülésén két európai uniós projekthez megvalósításához.

A közgyűlés a történelmi városmag funkcióbővítő fejlesztésének első üteméhez 72 millió, a Babits Mihály Művelődési Ház és a Művészetek Háza átalakítását tartalmazó Agora-program befejezéséhez 128 millió forintos kiegészítésről döntött. A Béla király tér dísztérré alakítása és a várkert rehabilitációja 488 millió, az Agora-projekt hátralévő munkálatai 1 milliárd 509 millió forintba kerülnek. A közbeszerzési bíráló bizottság döntése alapján mindkét projekt kivitelezője a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. és a ZÁÉV Zrt. alkotta RZ-Szekszárd Konzorcium lesz.

Horváth István (Fidesz-KDNP) polgármester a közgyűlésen bejelentette: a szerződéseket szeptember 26-án írják alá, a kivitelezés szeptember utolsó hetében kezdődik. Az Agora-projekt megvalósítására kötött első szerződést a szekszárdi önkormányzat 2011. októberben mondta fel, miután a kivitelező Hérosz Építőipari Zrt. ellen csődeljárás indult, amit az önkormányzat szerződésszegésnek minősített. Horváth István az MTI-nek elmondta: az Agora-program befejezésére meghívásos közbeszerzési eljárás keretében választották ki az RZ-Szekszárd Konzorciumot. Ezt az tette lehetővé, hogy a projekt területe a városrehabilitációs program akcióterületének része, így a két projekt közbeszerzési eljárását össze lehetett kapcsolni. Közölte: a Művészetek Házát a tervek szerint ez év végén, a Babits Mihály Művelődési Házat 2013. májusban adják át, a Béla király tér átépítése várhatóan jövő év júniusban fejeződik be.

(MTI-fidesz.hu)