Tematikus minisztériumi honlap az erdészeti ágazat bemutatására
2012. szeptember 10., 17:24
Önálló, tematikus minisztériumi honlapon kaphatnak tájékoztatást a jövőben az érdeklődők az erdőkről, az erdők védelméről, az erdőgazdálkodásról, az erdészeti ágazati szereplőkről, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) erdőkhöz, erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó erdészetpolitikai elképzeléseiről, ágazatirányítási és jogalkotási tevékenységéről - közölte a tárca, hétfőn

Mint írják: szándékaik szerint az erdo.kormany.hu honlap jól illeszkedik majd a már meglévő, az erdészeti ágazati szervezeteket bemutató, az erdészeti igazgatási célokat szolgáló, illetve a hírportál jellegű szakmai honlapok közé. A VM bízik abban is, hogy ez a fórum is hozzájárulhat a fenntartható erdőgazdálkodás megvalósításához.

Kiemelik: fontos tudatosítani az emberekben azt, hogy az erdők védelme, az erdőgazdálkodás hazánkban megalapozott, a köz érdekét szolgáló, hosszú távra kijelölt célok mentén történik. Meg kell ismertetni ezeket a célokat, az azokat szolgáló eszközöket annak érdekében, hogy az állampolgárok mindennapi életük során is tudják azokat hatékonyan alkalmazni, vagy éppen segíteni. A magyar erdőket csak az állampolgárok segítségével, együttműködésével lehet megőrizni, annak mindenkit egyformán megillető javait megfelelő módon élvezni - zárul a közlemény.

(MTI/OS - fidesz.hu)