Tiszavasvári: széleskörű szövetségben a változásért
2012. szeptember 12., 13:58
A Fidesz-KDNP egy civil szervezettel közösen indul az október 28-i tiszavasvári önkormányzati időközi választáson - közölte Palló Sándor, a Fidesz tiszavasvári városi elnöke szerdán.

A helyi pártvezető elmondta: a Tiszavasváriért Közéleti Egyesülettel együtt állítanak jelölteket, s a polgármesteri tisztségért Rádulyt Zsoltot, a tiszavasvári általános iskola igazgatóhelyettesét indítják, továbbá a kisváros nyolc választóköréből hétben lesz képviselőjelöltjük.   Palló Sándor hangsúlyozta, hogy a közös indulás mellett azért döntöttek, mert a két párt a civilekkel összefogva, "pártszín-mentesen", széleskörű szövetségben akar változást elérni Tiszavasváriban.

A tiszavasvári önkormányzati képviselő-testület augusztus 1-én oszlatta fel magát, miután a várost vezető Jobbik kisebbségbe került a közgyűlésben, hét helyi képviselő frakcióalapítási szándéka miatt. A helyi választási bizottság október 28-ra írta ki az időközi választást, s eddig négy polgármester-jelölt neve vált ismertté. A Jobbik az eddigi polgármestert, Fülöp Eriket, az MSZP Timári Istvánnét, egy magáncég gazdasági vezetőjét, főkönyvelőjét, a Szövetségben, Együtt Magyarországért (SZEM) Aleva Istvánt, közgazdászt, míg a Tiszavasváriért Közéleti Egyesület a Fidesz-KDNP-vel közösen Ráduly Zsolt iskolai igazgatóhelyettest indítja.

Palló Sándor emlékeztetett rá: a tiszavasvári képviselő-testületben hét helyi képviselő - két-két Fidesz-KDNP-s és Jobbikos, valamint három független - Tiszavasváriért elnevezéssel akart önálló frakciót létrehozni, így a Jobbik öt tagja kisebbségbe került, s a hetek megszavazták az önfeloszlatást. Az érintett hét volt képviselő augusztusban megalakította a hasonló nevű, Tiszavasváriért Közéleti Egyesületet.  A civil szervezet honlapján deklaráltak szerint "az egyesület azzal a céllal jött léte, hogy pártpolitika-mentes összefogást teremtsen a tiszavasvári civilek, a helyi vállalkozók és a lakosság között; s a széles körű szövetség az elmúlt évek kudarcai után megteremtse az átlátható, tiszta közéletet" Tiszavasváriban.

Palló Sándor tájékoztatása szerint az egyesület helyi képviselőjelöltjei között egy Fidesz-KDNP-s politikus van, Szőke Zoltán, aki eddig is képviselőtestületi tag volt, ő az 1-es szavazókörben indul. A Jobbik korábbi önkormányzati frakciójából kilépett Szakolczai Attila a 3-as kerületben jelölt, míg Ráduly Sándorné, korábbi független helyi képviselő az 5-ösben indul. A többiek közül Nagy Bálint és Krusóczki Zsolt vállalkozó, Kovács György pedagógus, míg Balázsi Csilla a Nagycsaládosok Egyesületét képviseli, ők a 6-os, a 4-es, 2-es, illetve a 7-es szavazókör jelöltjei.

(MTI-fidesz.hu)