ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Közös érdek a hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatása

Munkáltatói fórum keretében most először nyílt arra lehetőség, hogy a munkáltatók megismerkedhessenek a felzárkózási terület foglalkoztatást elősegítő programjaival. A Budapest Főváros Kormányhivatalának Munkaügyi Központja által az Óbudai Kulturális Központban szervezett eseményen állásbörzét is tartottak. Az álláskeresők találkozhattak a munkáltatókkal és megismerkedhettek a munkaügyi központ szolgáltatásaival.
Létrehozva: 2012. szeptember 13., 17:20
nyomtat küld

Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára előadását azzal indította, hogy számos lehetőség áll rendelkezésre, amely által a foglalkoztatáson keresztül segíthető a társadalmi felzárkózás. A helyettes államtitkár több, az elmúlt két évben alkalmazott új szemléletmódot igazoló pozitív tapasztalatról is beszámolt, amelyek közül kiemelte: sikeresen valósult meg nyolc helyszínen a hazai forrásból finanszírozott Komplex Telepprogram.  Hangsúlyozta, hogy a projektben részt vevők közül többen munkát is kaptak a képzést követően.

Szerinte a kezdeményezés nagyrészt annak köszönheti eredményességét, hogy komplexen kezelték a lakhatást, a képzést és a foglalkoztatást, valamint, hogy sikerült aktivizálni a résztvevőket, a helyi közösséget, és a vállalkozókat is. A vállalkozások szerepét a társadalmi felelősségvállalásban különösen fontosnak tartotta. Mint fogalmazott: „A társadalom valamennyi szereplőjének közös és nagy feladata van abban, hogy partnerségben megtaláljuk hátrányos helyzetű emberek mindennapi boldogulásához vezető utat”. A mintaprogramból szerzett tapasztalatok szerinte a közeljövőben az Európai Unió támogatásával induló telepprogramok hatékony megvalósítását is segíthetik.
   
Langerné Victor Katalin arra kérte a munkaadókat: bízzanak a hátrányos helyzetű munkavállalókban, mint ahogyan a telepprogramot indítók is bíztak azokban, akikben korábban senki sem. Az akkori bizalom ma már kézzel fogható, pozitív tapasztalatként jelenik meg. A szükségszerűség mellett a tapasztalatok is azt mutatják, hogy érdemes. Hiszen - mint hangsúlyozta - a felzárkózás komplex szemlélete mindannyiunk közös érdeke, amelyben a foglalkoztatásnak is meghatározó szerepe van. Ezért is örömteli, hogy a kormány munkahelyvédelmi programjában a hátrányos helyzetű munkavállalókra is gondolt.
   
A helyettes államtitkár előadásában beszélt az EMMI Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága háttérintézményének, a Türr István Képző és Kutató Intézetnek a koordinációban betöltött szerepéről, megvalósítás alatt álló projektjeiről és az Intézettel való együttműködési lehetőségekről is. Fontos gesztus, hogy az EMMI jelnyelvi tolmácsot is biztosított az eseményhez, aki államtitkár asszony gondolatait is tolmácsolta a hallássérültek számára.

(Emberi Erőforrások Minisztériuma - Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések