Skywalker fegyvere
2012. szeptember 14., 08:54

Szentmihályi Szabó Péter: A magyar sajtó most jobbról és balról nagy élvezettel gúnyolódik a TEK-en, micsoda pancserek, ekkora felhajtást csinálnak a Műegyetemen egy „diákcsíny” miatt. Ugyanezek a vicces emberek egészen másról írnának, ha a Luke Skywalkernek öltözött diák fegyvernek látszó tárgya igazinak bizonyul, és lelő néhány tanárt és diákot, esetleg túszokkal be is zárkózik, és követeli, hogy azonnal hozzák oda Csubakkát. Sajnos, a helyzet az, hogy ilyen esetekben a rendvédelemnek nincs mérlegelési joga, nem kockáztathatja ártatlan emberek életét egyetlen hülye miatt, aki egyébként őrült is lehet. Ha a gúnyolódóknak saját gyermekei lennének ilyen helyszínen, mélyen felháborodnának, ha tréfára vennék azt, ami akár komoly is lehet. Ugyanez a helyzet a fel nem robbant bombák esetében is: nem lehet és nem is szabad arra számítani, hogy a bomba már nem is fog felrobbanni. Szomorú, de tény: a fegyvernek látszó tárgyak ma már veszélyes fegyverek.

(Magyar Hírlap, 2012. szeptember 14.)