FIDESZ.HU > Vélemények > Publicisztika Nyomtatás
Ablak bezárása
Mozgástér
Ezerkilencszáznyolcvankilenc szeptemberében a köztelevízióban Havas Henrik a következő állítást szegezte Orbán Viktornak: „Na jó, azért gondoljuk meg, te direkt hergeled a kommunistákat, ahogy te nevezed őket. Amit a Nagy Imre-temetésen mondtál, az sokak véleménye szerint egyszerűen vérlázító volt, a mérsékeltek szerint pedig nem tett jót Magyarország nemzetközi érdekeinek.”
Létrehozva: 2012. szeptember 15., 11:18

Akkor ezt valóban sokan így is gondolták.

És 2012-ben mit hallunk? Orbán Viktor kijelentései vérlázítóak, ártanak az ország nemzetközi érdekeinek.

Akkor a Magyar Szocialista Munkáspártban ülők tiltakoztak hevesen, most pedig az utódpárt fogalmaz hasonlóan a kormányfő kijelentéseivel összefüggésben. A retorika szintjén nem változott semmi és senki. Sem Orbán Viktor, sem a szocialisták. Az újságírók egy része most is hasonló kérdéseket tesz fel, igaz, már nem tegezik a Fidesz elnökét.

A Nagy Imre újratemetésekor elmondott beszédet a történelem vitathatatlanul igazolta. És bár nem látunk bele a kormány, az unió és a valutaalap lapjaiba, azt azért kijelenthetjük: nem áll olyan rosszul az ország, ahogyan az ellenzék szeretné láttatni. Korábban a baloldalhoz köthető gazdasági „szakértők” azt hajtogatták, ha idén márciusig nem lesz megállapodás az IMF-fel, csődbe megy az ország. Most szeptember közepe van, megállapodás még nincs, mégsem mentünk csődbe. Sőt, a forint erősödött, az állampapírpiac pezseg, a foglalkoztatottság nőtt. Történt ez amellett, hogy az idősek értékálló nyugdíjat, mellé törvény szabta emelést, a gyermeket nevelő családok pedig jelentős kedvezményeket kapnak.

A teljes írás elolvasható az mno.hu oldalon.