ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Továbbra is eredményesek a nagybani piacon tartott ellenőrzések

Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára tájékoztatása szerint az utóbbi napokban több átfogó ellenőrzésre került sor a budapesti nagybani piacon, valamint egyes vidéki helyszíneken.
Létrehozva: 2012. szeptember 21., 14:56
nyomtat küld

A NAV Bevetési Főigazgatósága 2012. szeptember 13-án 11 órától 13:30 óráig ellenőrzést hajtott végre a Budapest, Nagykőrösi út 353. szám alatt található Nagybani Piacra bevezető úton. Az ellenőrzés kiterjedt a Piac puffer parkolójára, a környező bevásárló központok parkolóira és három külső helyszínre, a Zádor utcára, a Gyáli piac környékére és a Szigetszentmiklósi virágpiac környékére.

Az akcióban társhatóságként részt vett a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság Bevetési Főosztálya valamint a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága. A műveletben összesen 24 fő vett részt, beleértve a Vidékfejlesztési Minisztérium 2 munkatársát is, akik megfigyelőként vettek részt.

Budai államtitkár elmondta, hogy az előző hetek ellenőrzéseinek tapasztalatai, és több információforrás egybehangzó nyilatkozata alapján a kereskedő cégek részére korábban bezárt raktárbázisokat nyitottak meg Szigetszentmiklóson valamint Gyálon. A vizsgálatot előkészítendő a Bevetési Főigazgatóság munkatársai több operatív helyszíni szemlét is végeztek.

A NAV munkatársai jogsértésre utaló körülményt az ellenőrzés ideje alatt nem tapasztaltak, a társszervek részéről eljárás nem került bevezetésre. Az államtitkár szerint a helyszíni vizsgálatok alapján elmondható, hogy a korábbi ellenőrzések hatására az útszéli értékesítés eseti jellegűvé vált, a kereskedők magatartása érezhetően fegyelmezettebbé vált. Budai Gyula elmondta, hogy a NAV Bevetési Főigazgatósága 2012. szeptember 20-án 23 órától 2012. szeptember 21-én 02:30-ig újabb ellenőrzést hajtott végre a Nagybani Piacon.

Az összehangolt akcióban, melyen az államtitkár is részt vett, a NAV, a készenléti rendőrség és a Pest Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága összesen 107 fővel vonult fel. A piac belterületén a hatóságok a bérleménnyel rendelkező nagykereskedőket vonták ellenőrzés alá.

A pénzügyőrök 167 gépjármű ellenőrzést hajtottak végre, amelyből 39 esetben végeztek a helyszínen adatrögzítéses ellenőrzést. Az adórevizorok összesen 43 eljárást vezettek be, a 22 db árueredet ellenőrzésből a helyszínen 15 esetben tudták igazolni a termék származását. A lefolytatott 21 db foglalkoztatotti ellenőrzésből 16 db esetében további vizsgálat vált szükségessé. Az ellenőrzések több termékkörre is irányultak, mint például burgonya, vöröshagyma illetve lilahagyma, alma, őszibarack vagy tojás.

A vizsgált adóalanyok túlnyomó többsége budapesti, illetve pest megyei illetékességű volt. Általános tapasztalatként elmondható, hogy a korábbi ellenőrzésekhez képest – közepes forgalmú piac mellett – a kereskedők árueredet igazolása jelentősebb mértékben állt rendelkezésre a helyszínen, mint a korábbiak során, egyértelmű javulás volt megfigyelhető e téren.

Az államtitkár elmondta, hogy a helyszínen folytatott beszélgetések alapján 2012. augusztus 31.-ei fordulónappal jelentős számú nagykereskedő elhagyta a piac területét és az agglomerációhoz tartozó településeken, illetve Budapest félreeső helyein létesített új lerakatot. A Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság munkatársai 11 ellenőrzést végeztek, melyből 6 esetben állapítottak meg jogsértést és összesen 524.000 Ft élelmiszer ellenőrzési bírság kiszabására került sor. A készenléti rendőrség a razzia során 889 személy, illetve 444 gépkocsi adatait ellenőrizte. 1 személy előállításra is sor került az illetékes Rendőrkapitányságra.

(Kiadta: Vidékfejlesztési Minisztérium)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések