Az ócsai szociális lakópark jövendő lakóit is szolgálja majd az új bölcsőde
2012. szeptember 21., 17:49
Megépülhet Ócsa első bölcsődéje, miután az önkormányzat csaknem 150 millió forintos EU-s támogatást nyert e célra. A Manóvár nevű intézmény a település határában létesülő szociális lakópark várhatóan tavasszal elkészülő első 80 házába beköltözőket is kiszolgálja majd - közölte a város alpolgármestere pénteken az MTI-vel.

Horváth Tamás (Fidesz) elmondta, hogy az önkormányzat pályázatát 149 millió 890 ezer forinttal támogatja az unió, a település pedig 10 százalékos önerővel járul hozzá a beruházáshoz. A kétcsoportos, 24 gyermeket befogadó bölcsőde az önkormányzati fenntartású Napsugár napköziotthonos óvoda mellé, az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanra, önálló intézményként épül fel, s elsősorban a helyben élő családok igényeit elégíti ki - magyarázta az alpolgármester.

Kiemelte, hogy a körülbelül 500 négyzetméteres, melegítő konyhás intézmény elkészülte után lényegesen nagyobb eséllyel indulhatnak a munkaerőpiacon azok az ócsai szülők, akik kisgyermekük felügyelete miatt jelenleg kénytelenek otthon maradni. A Manóvár bölcsőde tervezett átadási határideje 2013 márciusa - tette hozzá Horváth Tamás.

Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy Ócsa első bölcsődéje a város határában létesülő szociális lakóparkba költöző kicsiket is be tudja-e fogadni, az alpolgármester azt mondta: csak részben. Közlése szerint legfeljebb az első ütemben átadandó 80 házban élő családok hordhatnák bölcsődés korú gyermekeiket a városba, a további beköltözők igényeit a telepre tervezett saját bölcsőde szolgálja majd ki. A szociális lakópark tervei között szerepel egy új óvoda, s esetleg egy alsó tagozatos iskola építése is, de csak azt követően, hogy mind az 500 ház elkészül - közölte.

Az alpolgármester nem kívánt állást foglalni abban a kérdésben, hogy mikor avathatják fel a többszöri határidő-módosítást megélt projekt első ütemének 80 otthonát, úgy fogalmazott: tavasznál előbb biztosan nem. A meghívásos kivitelezői pályázaton kiválasztott három céget hétfőn értesítik, ha a tárgyalások eredményesek és gyorsak lesznek, akkor novemberben megkezdődhet az építkezés, legjobb esetben tavasszal pedig már megérkezhetnek az első, bedőlt devizahitelük miatt költözni kényszerülő lakók Ócsára - mondta el Horváth Tamás.

(MTI - fidesz.hu)