ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Autómentes Nappal zárult az Európai Mobilitási Hét

Minden eddiginél több, 109 hazai település csatlakozott az idei Európai Mobilitási Héthez, amellyel Magyarország a harmadik legaktívabb ország volt Spanyolország és Ausztria után. A szeptember 16-22. között megrendezett egy hetes kampány során a fővárosban és országszerte a környezettudatos és biztonságos közlekedést népszerűsítő programokat szerveztek, amellyel a gépkocsin kívüli egyéb, környezetbarát közlekedési formák használatára hívták fel a lakosság figyelmét.
Létrehozva: 2012. szeptember 24., 16:27
nyomtat küld

Az Európai Mobilitási Héten idén is 38 országban szerveztek tömegeket megmozgató eseményeket a programsorozat mottója, a "Mozdulj a jó irányba!" jelmondat szellemében. Magyarországon minden korábbinál több helyen buzdítják kisebb-nagyobb rendezvények közönségüket arra, hogy a környezetkímélő közlekedési módok: a közösségi közlekedés, a kerékpározás vagy a gyaloglás mellett döntsenek. Számos önkormányzat a kampányban való részvétellel a fenntartható közlekedést szolgáló hosszú távú intézkedések bevezetésére is vállalkozik.

Szeptember 20-án rendezték meg a "Mozdulj a jó irányba" rajz-, fotó- és családi kreatív pályázat díjátadó ünnepségét Budapesten, a Közlekedési Múzeumban. A pályázatra beérkezett közel 1000 alkotás készítői közül közel nyolcvanan vehettek át kerékpárokat, bukósisakokat, rollereket, e-bookot, multimédiás lejátszókat és okleveleket. A legeredményesebb pályázatok – és így a nyerteseik is – Szolnokról, Debrecenből, Nyíracsádról, Berettyóújfaluról, Mohácsról valamint a vajdasági Szabadkáról és Hajdújárásról érkeztek. A kampány záróeseménye a szeptember 22-ei Autómentes Nap volt. A forgalom elől elzárt Andrássy úton a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is saját pavilonnal jelent meg, ahol színes programokkal várták a közönséget. Az érdeklődők többek között elsősegély-oktatáson vehettek részt, KRESZ-tesztet tölthettek ki, kipróbálhatták a borulás- és biztonságiöv-szimulátort, ÖKO-kézműves foglalkozásokat látogathattak és több koncertet is meghallgathattak. Az Autómentes Napon a MÁV-START Zrt. teljes szolgáltatási területén és a GYSEV Zrt. magyarországi vonalhálózatán forgalmi engedélyük bemutatása mellett díjmentesen utazhattak az autósok. Az Európai Mobilitási Hét teljes ideje alatt a két vasúttársaság vonatain ingyen szállíthatták kerékpárjukat az érvényes belföldi menetjeggyel rendelkező utasok.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a program nemzeti koordinátoraként ezúttal is arra törekedett, hogy mind többekhez jusson el az eseménysorozat üzenete: érdemes és helyes a környezetkímélő közlekedési módok, a közösségi közlekedés, a kerékpározás vagy akár a gyaloglás mellett dönteniük. A szaktárca szakmai kommunikációval, promóciós anyagokkal támogatta az önkormányzatok munkáját.

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések