ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

Fedezd fel az erdőt! - kezdődik a XVI. Erdők Hete rendezvénysorozat

A mezőgazdaság, az erdőgazdálkodás és a vadgazdálkodás a nemzetgazdaság olyan alappillérei közé tartoznak, amelyek nemcsak a vidéki Magyarország jólétét, hanem az egész nemzet vagyonának gyarapítását szolgálják – fogalmazott Bognár Lajos helyettes államtitkár a XVI. Erdők Hete nyitórendezvényén. Az eseménynek az Országos Erdészeti Egyesület és a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron, a Kerekerdő Turisztikai Központban adott otthont.
Létrehozva: 2012. szeptember 28., 11:57
nyomtat küld

Fedezd fel az erdőt az erdésszel! – a jelmondata az idei, október 1-7 között zajló Erdők Hete eseménysorozatnak, amely ezúttal három kiemelt témát állít a figyelem középpontjába: az erdőgazdálkodás munkahelyteremtő szerepét, a magyar erdők részesedését az európai természeti örökségből, és a fának, mint megújuló energiaforrásnak a fontosságát. 

Az erdőgazdálkodás hazánkban mintegy 35.000 embert foglalkoztat, ami közmunkával és erdőtelepítési programokkal tovább bővíthető – mondta a vidékfejlesztési tárca helyettes államtitkára. A Nemzeti Erdőprogram alapján az ország erdősültségét 20 százalékról, 27 százalékra kell növelni. A Natura 2000 hálózat mintegy 1,95 millió hektárt foglal magába, amely az ország teljes területének 21százaléka. A magyarországi Natura 2000 erdők Európa természeti örökségének a részét is képezik, így a magyar erdőgazdálkodók a közös európai természeti örökség védelméért, fenntartásáért is dolgoznak. Hazánk erdei rendkívül változatos, gazdag, sokszínű élővilággal rendelkeznek, a bennük rejlő természeti értékek megóvása minden uniós polgár érdekét szolgálja – hangsúlyozta Bognár Lajos.

Az Erdők Hete rendezvénysorozatot tizenhat éve indította útjára az Országos Erdészeti Egyesület. Az erdei iskolák által összeállított programokból kinövő országos esemény a hazai erdők széles körű bemutatását szolgálja, időpontját a vidékfejlesztési miniszter állapítja meg. A programok célja, hogy a gyerekek, a családok, az egész hazai társadalom közelebb kerüljön a hazánk termőterületének egynegyedét borító erdőkhöz, amelyek a magyarországi védett növény- és állatfajok csaknem kétharmadának adnak otthont.

A programhelyszínek és programok a www.oee.hu  és a www.erdokhete.hu oldalakon megtekinthetők.

(Vidékfejlesztési Minisztérium)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések