FIDESZ.HU > Sajtóanyagok > Közlemények Nyomtatás
Ablak bezárása
Példaértékű kezdeményezés az Operában
Rendkívüli, premiernek is beillő főpróbát tartott péntek este a Magyar Állami Operaház. A Kárpát-medencei Családlánc szervezésében határon túli magyar családok nézték meg Erkel Ferenc Hunyadi László című operáját, amely az évad első bemutatója. A főpróba előtt a szerző, Erkel Ferenc szobrát koszorúzta meg dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetiségi, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.
Létrehozva: 2012. szeptember 29., 16:16

Köszöntőjében az államtitkár hangsúlyozta:  példaértékűnek tartja azt a kormányzati kezdeményezést, melynek köszönhetően az Operaház 2012/2013-as évad első premierjének főpróbáján Erkel Ferenc: Hunyadi László című előadását határon túli családokkal együtt nézheti  meg. "Az anyaországban sajnos még mindig sok olyan emberrel lehet találkozni, aki számára nem egyértelmű, hogy a magyar nemzet kultúrája nem csak a hazánk területén élő magyaroké, hanem a nemzethez tartozó minden honfitársunké, éljenek bárhol a világban. Éppen ezért fontos ez az alkalom" – fogalmazott az államtitkár.