Szent Mihály ünnepét tartotta Sopron
2012. október 1., 10:01
Jó úton halad a város! – hangzott el a Szent Mihály-templom, Sopron legkorábbi plébániatemplomának búcsúján, amelyet szeptember 29-én és 30-án tartottak.

Szent Mihály ünnepén a hűség városában büszkén mondhatjuk, hogy a magyar kormány megértette a kereszténység megtartó erejét és olyan alkotmányt hozott, amely Isten nevével kezdődik. Büszkék lehetünk arra is, hogy a magyar alaptörvény elismeri az államalkotó nemzetiségeket. ,,Dicséret és hála érte!” – fogalmazott a háromnyelvű (magyar-német-horvát) szentmisén a kismartoni megyéspüspök.

Dr. Zsifkovits Agidiust, Kismarton (Eisenstadt) megyéspüspökét és az ünneplő soproniakat Firtl Mátyás, országgyűlési képviselő horvát nyelven köszöntötte, azon a helyen, ahova tulajdonképpen ,,haza jött”, tekintettel arra, hogy hosszú időn keresztül egy egyházmegyéhez tartozott Sopron és Kismarton. Firtl Mátyás arról is szólt, hogy személy szerint is örömmel tölti el a püspöki ünnepi szentmise azon a helyen, ahol éppen 55 éve annak, hogy a Szent Mihály templomban először ministrálhatott. Köszönetet mondott az ünnepért és Isten áldását kérte az ünneplő közösségre. Szent Mihály azt üzeni a ma emberének: hogy a gonosz legyőzhető a szeretet erejével.

Ez bíztatás is és egyben figyelmeztetés. Figyelmeztetés arra, hogy Isten nélkül nincs és nem lesz jövőnk, hogy Európának sincs jövője Isten nélkül. Európát a kereszténység egyesítette és tartotta meg. - Szent Mihály ünnepén a hűség városában büszkén mondhatjuk, hogy a magyar kormány megértette ezt és olyan alkotmányt hozott, amely Isten nevével kezdődik: ,,Isten áldd meg a magyart” . Büszkék lehetünk arra is, hogy a magyar alaptörvény elismeri az államalkotó nemzetiségeket. ,,Dicséret és hála érte!” – fogalmazott a kismartoni püspök.

A teljes cikket a firtl.sopron.hu oldalon olvashatják.

(fidesz.hu)