ajánlott oldalak
Magyarország nemcsak az európai átlagnál teljesít jobban, de visszakapaszkodott régiónk élbolyába is.
Orbán Viktor sajtónyilatkozata a TAKATÁ-val kötött stratégiai megállapodás aláírása után, 2013. november 15.
 

A H4-HunOR brüsszeli iroda a megyék és a hazai KFI szektor szolgálatában

Hatékonyabb, aktívabb brüsszeli jelenlétet jelent mind a megyék, mind a magyar kutatás-fejlesztési szektor számára a H4- HunOR Brüsszeli Képviseleti Iroda, melynek megnyitó ünnepségét ma tartották a brüsszeli Magyar Fejlesztési Központban. A KIM által felkarolt iroda megnyitásával a minisztérium és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. legfőbb célja a megyék, illetve a teljes magyar kutatás-fejlesztési szektor részvételének támogatása az uniós források lehívásában.
Létrehozva: 2012. október 1., 17:04
nyomtat küld

Az eseményen dr. Biró Marcell, a KIM közigazgatási államtitkára és dr. Szmolenszky Ágnes, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. külkapcsolati igazgatója köszöntötték a megjelenteket. Méltatta a kezdeményezést dr. Kovács Tamás Iván, Magyarország brüsszeli nagykövete, Deutsch Tamás EP képviselő, dr. Szeneczey Balázs, Budapest főpolgármester - helyettese és Thomas Wobben a Régiók Bizottsága részéről.

Az iroda elsődleges célja a közvetlen brüsszeli kifizetésű pályázati források hatékonyabb magyarországi felhasználása; akár az önkormányzati szintről, akár a kutatás-fejlesztési területről van szó. Jelenleg zajlik a következő, 2014-20-ig terjedő költségvetési ciklus tárgyalása, mely alapvető változásokat hoz a forrásfelhasználásban. A jelentős átalakulásokra való alapos felkészülés a soron következő hétéves időszak magyar sikerének záloga, melyet a döntéshozókhoz közeli forrásokból elnyert információk biztosítanak a leginkább. Ez az információs igény fokozódik azáltal, hogy a hazai közigazgatási reform következtében a megyei önkormányzatok szerepe új, fejlesztési feladatokkal bővült. A H4-HunOr Iroda valamennyi uniós forrásra rálátást biztosít, pályázati felhívásokról ad tájékozatót és segíti a partnerkapcsolatok kialakítását. A brüsszeli jelenlét lehetőséget nyújt az első kézből kapott információk megszerzésére, a személyes kapcsolatokon alapuló, megbízható partnerségek kialakítására. A H4-HunOr Iroda fő tevékenységei: közvetlen brüsszeli forrásokról információgyűjtés és szolgáltatás, érdekképviselet, lobbi tevékenység, kapcsolat- és imázsépítés, illetve a magyar kutatási eredmények széleskörű terjesztése Brüsszelben.
 
KIM által felkarolt H4-HunOR iroda már a nyár folyamán megkezdte brüsszeli működését. Működtetésével a KIM és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. a közvetlen brüsszeli információkat a hazai hálózatokon keresztül továbbítja az érintett megyék, helyi szereplők, a K+F+I szektor címzettjei részére. A kapcsolatot és koordinációt H-4 oldalról a KIM, HUNOR oldalról a Bay Zoltán Kft. látja el. Az Iroda képviselője nyár óta építi a kapcsolatokat az uniós intézményekkel, a brüsszeli magyar és külföldi képviseletekkel. A kezdeményezéshez csatlakozott az ugyancsak brüsszeli képviselettel rendelkező Hét Határ Határon Átnyúló Önkormányzati Szövetség, valamint Budapest Főváros Önkormányzata is.
 

(Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium,Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, Sajtó Főosztály)
 
médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ
dosszié
Fundamentumok MSZP-SZDSZ Korrupédia Rendőri Brutalitás EU-Elnökség
események
-több
Tartsa a kurzort egy dátum fölé az aznapi programok- ért. Kattintson egy napra a részletekért.
Jelenleg nincs erre a napra vonatkozó információ
szervezet kereső
Keresse meg irányítószám alapján az Önhöz legközelebb működő választókerületi irodát!
Keres
új hozzászólók
 
 
HírekÁrvízi védekezésEU elnökségÖnkormányzatZöldEurópai UnióMondatokDossziéHírlevelek
Önkormányzati választások 2010 InterjúkInterjúPublicisztikaFórum
FrakcióVálasztott testületekTagozatokDokumentumokÖnkormányzati választások 2010Kapcsolat
KözleményekSajtótájékoztatók
VideókFotókHanganyagokDokumentumok
News in EnglishContact
EU-ElnökségMagyarország többre képes
Nyilvános szerződések