Dönthetnek a BVK vezérigazgatójáról
2012. október 3., 08:50
A Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) vezérigazgatójáról, budapesti kötődésű sportolók díszpolgári címéről és a Vidám Park bezárásáról dönthet a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

A BVK megüresedett vezérigazgató posztjára Szarvas Ferencet, a MÁV volt vezetőjét jelölte Tarlós István főpolgármester, emellett a társaság igazgatóságának két tagjáról is dönthetnek. A személyi kérdésekről zárt ülésen tárgyalnak. Szintén zárt ülésen döntenek a fővárosi díjak odaítéléséről, amely kapcsán a főpolgármester előzőleg azt mondta: díszpolgári címet adományoznának a Budapesthez valamilyen módon kötődő, kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolóknak.

A napirenden szerepel a Vidám Park november 4-vel történő végleges bezárásáról szóló előterjesztés, e szerint az intézmény az év végéig átadja az általa használt területet a Fővárosi Állat- és Növénykertnek. A képviselők szavazhatnak tizenhárom budapesti közterület át- és elnevezéséről, illetve ismét a testület elé kerül az a korábbi javaslat, miszerint fizetniük kellene a jövőben a Budapest nevet vagy annak változatait használó egyéni vállalkozóknak és gazdasági társaságoknak. A közgyűlés várhatóan tárgyalja az elektronikus jegyrendszerrel kapcsolatos további intézkedések megtételéről szóló előterjesztést is.

(MTI-fidesz.hu)