FIDESZ.HU > Vélemények > Publicisztika Nyomtatás
Ablak bezárása
Példamutatás
Sajnos demagógiává züllesztett kijelentés, de tényleg csak a magyar mezőgazdaság és az agráriumra épülő erős ágazatok jelentik az egyetlen járható utat. Nincs, nem lehet más választásunk. A zsákutcák helyett újra a kitaposott, sikerrel kikövezett útra kell rálépnünk, még akkor is, ha egyesek politikai, gazdasági okokból az ellenkezőt hitették el velünk az utóbbi évtizedekben.
Létrehozva: 2012. október 10., 09:25

Az ő szennyesük, hogy demagógia lett agrárországnak nevezni Magyarországot, hogy vidékiek népes tömege hagyott fel a gazdálkodással, a termeléssel, hogy falvak néptelenedtek el, és haltak ki, és hogy olyan szektorokon múlik az ország sikere, gazdasági növekedése, amelyek teljesítménye erősen ingadozó és kiszámíthatatlan.

Az ő szennyesük, de nekünk kell kimosni.

Magyarországnak csak akkor lehet jövője, csak akkor állhat ön­állóan és stabilan a saját lábán, csak úgy bővülhetünk erős ütemben, ha kulcsszerepet adunk az agráriumnak, a magyar vidéknek, az élelmiszeriparnak és az összes ágazatnak, amelyek a mezőgazdaság törzséből táplálkoznak erős hajtásként.

A siker záloga mindemellett egyértelműen az összefogásban rejlik. Várhatjuk a csodát, de addig, amíg a dögöljön meg a szomszéd tehene mentalitással élünk és dolgozunk, és addig, amíg mások sikereinek megakadályozására fordítjuk erőfeszítéseinket, addig csak egy helyben toporgunk, és bukásra vagyunk ítélve.

A teljes publicisztikát a Magyar Hírlap oldalán olvashatja.