Kéne egy zárlat
2012. november 14., 09:44

Pilhál György: Miközben a Fővárosi Közgyűlés ki tudja, hányadik fohászkodásra próbál fogást keresni az elszemtelenedett kábeltolvajokon, az érintett latrok továbbra is változatlan igyekezettel munkálkodnak odakint, a kárbecslők alig győzik mögöttük szusszal. (...) Van itt most egy életrevaló javaslat a zsiványok megfékezésére. Pócs János ötletgazda, Jászapáti fideszes polgármestere azt mondja, a legnagyobb baj, hogy magánkézben van a színesfém-felvásárlás; ebből ered minden baj. Legyen újra állami monopólium a terület, mint régen, a boldogult MÉH-időkben, különben képtelenség megfékezni a maffiát. Még emlékszünk: a rendszerváltás környékén került magánkézbe a felvásárlás. Hogyne került volna, hiszen a liberális „szakértők” azt mondták, az állam rossz gazda. Így aztán a telepek - hipp-hopp - „jógazdákhoz”kerültek. Legtöbbször csókosokhoz. Talán - ez persze csak ötlet - nem ártana tüzetesebben megnézni néhány kivakarózott rézarisztokratát. Főleg a mentorát! Lenne is nagy csodálkozás... Egyélőre azonban csak a feszültség nagy. A kábelek mellett a közvéleményben is. Néhány kiadós - és jogerős - zárlat talán segítene.

(Magyar Nemzet, 2012. november 14.)