FIDESZ.HU > Hírek > Zöld Nyomtatás
Ablak bezárása
Fejlesztik a szarvasi szennyvíztisztító rendszert
A kivitelező kiválasztását követően hamarosan megkezdődik a szarvasi szennyvíztisztító rendszer fejlesztése; a beruházás összértéke 1,45 milliárd forint, amelynek 85 százalékát finanszírozzák az Európai Unió Kohéziós Alapjából és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában - jelentette be az alföldi város polgármestere csütörtökön, a projekt nyitórendezvényén.
Létrehozva: 2012. december 6., 18:00

Babák Mihály (Fidesz) elmondta: a kivitelezési feladatokra közös ajánlattevőként a Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt.-t és a Duna Aszfalt Kft.-t választották.     A beruházás során fejlesztik a belterületi szennyvíz-elvezető hálózatot, csatorna-rekonstrukciót hajtanak végre a már meglévő hálózaton, a régi átemelőket szagtalanítóval látják el, valamint sor kerül a szennyvíztisztító telep technológiai korszerűsítésére is.     A polgármester felidézte: az önkormányzat 2011-ben írt alá támogatói szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel. Ennek értelmében a város a szennyvíztisztító rendszer fejlesztéséhez 1,234 milliárd forintos támogatást kap az Európai Unió Kohéziós Alapjából, amely az összes költség 85 százalékát fedezi.     A beruházás célja, hogy a szennyvíz-hálózat fejlesztése révén csökkentse a környezeti terhelést, és, illetve a jobb higiénés állapot kialakításával javuljon a lakosság életminősége. A beruházás eredményeképpen csökken a talaj és talajvíz szennyezőanyag-terheltsége, valamint nő a település lakosságmegtartó ereje. Mindez hozzájárul a lakosság életminőségének javításához és a környezeti fenntarthatóság erősítéséhez- tette hozzá a város vezetője.