Fejlesztik a szociális szolgáltatásokat a tiszafüredi kistérségben
2012. december 10., 14:31
Közel 150 millió forintból fejlesztheti szociális alapszolgáltatásait az ország leghátrányosabbjai közé tartozó tiszafüredi kistérség négy települése – jelentette be a vidékfejlesztési miniszter hétfőn a projektindítón, Tiszaörsön.

Fazekas Sándor elmondta: a beruházás 95 százalékát az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Programján keresztül elnyert támogatásból valósíthatja meg Tiszaigar, Tiszaörs, Tomajmonostora és Tiszaroff. Közölte: a tervek szerint a 2013 szeptember végén záruló fejlesztés részeként Tiszaigaron és Tiszaörsön a szociális szolgáltató intézmények épületeinek átfogó felújítását és akadálymentesítését végzik el a kivitelezők.

Tomajmonostorán a meglévő ingatlan életveszélyes és átalakításra alkalmatlan állapota miatt teljesen új létesítmény épül. Tiszaroffon pedig az étkeztetés, valamint a családsegítő és házi segítségnyújtó szolgáltatást könnyítő szállítójárművet vásárol a település – ismertette a miniszter. Hozzátette: a program részeként informatikai és egyéb eszközbeszerzés, valamint energetikai korszerűsítést is megvalósul. Fazekas Sándor a tárca nevében további támogatásáról biztosította a településeket.

A beruházás komfortosabbá teszi a falvak szociális ellátását

Bodonné Gyöngy Erika, Tiszaörs független polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: az utolsó órában érkezik számukra a segítség. A község szociális ellátó egységének épületén ugyanis immár egy éve statikai problémák jelentkeztek, az ingatlan egyik falát meg kellett támasztani - mondta el. Pintér Erika, az uniós és állami pályázati forrást elnyert Tiszafüredi Kistérség Többcélú Társulás elnöke kiemelte: a beruházás komfortosabbá és biztonságosabbá teszi a kedvezményezett falvak szociális ellátását. Egyben reményét fejezte ki, hogy megmarad az együttműködési szándék a kistérség önkormányzatai között, noha jövő évtől már két különböző járáshoz tartoznak.

(MTI - fidesz.hu)