FIDESZ.HU > Sajtóanyagok > Közlemények Nyomtatás
Ablak bezárása
Általános iskolásoknak is fontosak a kárpátaljai gyerekek
 Egyre több ajándék gyűlik össze a Vidékfejlesztési Minisztériumban a kárpátaljai óvodásoknak. A gyertyánligeti és nagybocskói katolikus óvodákba mesekönyvet, játékokat, tartós élelmiszert, plüssállatokat és egyéb játékokat küld a Minisztérium, köszönhetően a kollégák felajánlásainak. Ma azonban budapesti általános iskolások is jöttek, rengeteg ajándékkal, játékkal, meglepetéssel a kezükben.
Létrehozva: 2012. december 18., 09:43

A IV. kerületi Bajza József általános iskola 8.B osztályos tanulóit Jankó Márta osztályfőnök kísérte el.

– A lányom itt dolgozik a Vidékfejlesztési Minisztériumban, tőle hallottam, hogy a sajtóirodában gyűjtik az ajándékokat. Elmondtam a gyerekeknek, akik azonnal összeszedték régi játékaikat, plüssállatokat, autókat, babákat és együtt hoztuk el a rászoruló gyerekeknek – mondta Jankó Márta. Az osztályfőnök azt is elárulta, hogy a tanulók megbeszélték, legalább három jócselekedetet tesznek idén és jövőre is, ez az ajándékgyűjtés volt az első, amellyel a kárpátaljai szórványmagyarság rászoruló óvodásainak segítenek.

A parlamenti ülésnap miatt Fazekas Sándor miniszter és az államtitkárok nem tudtak személyesen köszönetet mondani a gyerekeknek, így a tanulókat Gulyás Andrea miniszteri titkárságvezető és Gúti Zsuzsanna, a jogi és igazgatási helyettes államtitkárság titkárságvezetője köszöntötte.

A VM sajtóirodájába december 18-ig lehet játékokat, mesekönyveket és tartós élelmiszereket hozni.