ajánlott oldalak

A Kormány megalapítja a Magyar Holokauszt 2014 Emlékbizottságot

Létrehozva: 2012. december 20., 16:43
nyomtat küld

2014-ben lesz a magyarországi vészkorszak legszörnyűbb fejezetének, a magyar zsidóság megsemmisítésének 70. évfordulója. A gyász és az emlékezés okán, a tragikus 1944-es esztendő megismertetésére, a magyarországi zsidó szervezetek javaslatára, a Miniszterelnök előterjesztése alapján a Kormány létrehozza a Magyar Holokauszt 2014 Emlékbizottságot.

A Kormány döntése értelmében az Emlékbizottságot Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár irányítja. A testület tevékenységét 2013. január 1-től 2014. december 31. napjáig végzi. Magyarország Kormánya felkéri a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, a Magyarországi Autonóm Ortodox Izraelita Hitközség, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület, a Munkaszolgálatosok Országos Egyesülete vezetőit, az "Az Élet Menete" Alapítvány kuratóriumának elnökét, Izrael Állam magyarországi nagykövetét, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetét, a Magyar Tudományos Akadémia elnökét, a Belügyminisztert, a Közigazgatási és Igazságügyi minisztert, a Külügyminisztert, az Emberi Erőforrások miniszterét, és a Honvédelmi minisztert, hogy vegyen részt az Emlékbizottság munkájában.

Magyarország Kormánya tisztelettel és megbecsüléssel tekint a diktatúrák áldozataira, így a Magyar Holokauszt túlélőire is. Az 1997. évi X. törvény alapján a több mint 8000 magyarországi túlélő rendszeres nyugdíj-kiegészítésben részesül, amely összeget a Kormány tegnapi döntése értelmében 2013. január elsejétől ötven, majd 2014. évben további ötven százalékkal kíván megemelni.

(Kormányszóvivői Iroda)

médianaptár
-több
Jelenleg nincs információ