FIDESZ.HU > Sajtóanyagok > Közlemények Nyomtatás
Ablak bezárása
A tavalyi összeg háromszorosát fordítja a kormány tehetséggondozásra
A Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2011-2012. évi cselekvési programjáról szóló kormányhatározat alapján 2012 decemberében és 2013. február elején több mint 2,3 milliárd forintos keretösszegben 63 pályázati felhívás jelenik meg.
Létrehozva: 2013. január 10., 12:41

A kiírt pályázatok támogatják a köznevelési és a felsőoktatási intézményekben folyó tehetséggondozást, támogatást nyújtanak a Tehetségsegítő Tanácsokban és a határon túli tehetséggondozó műhelyekben folyó munkához is. Támogatást kapnak például az országosan meghirdetett tehetséggondozó, tanulmányi, művészeti, sport versenyek (248 millió forintos keretösszegben). A köznevelésben természettudományos, matematikai és műszaki kompetenciáinak elmélyítését segítő tehetséggondozó programokra 30 millió Ft-os keretösszeg áll rendelkezésre. A pályázati kiírások figyelmet fordítanak a tehetségsegítés területén az egyenlő hozzáférés biztosítására, az eredmények megismertetésére is.

A pályázati dokumentációk elérhetők a http://www.emet.gov.hu/nemzeti-tehetseg-program/palyazati-felhivasok/2012-decemberi és a http://www.ofi.hu/nemzeti-tehetseg-program/kiirasok/aktualis oldalakon.

A tehetséggondozás az oktatás megújításának legfontosabb céljai között szerepel. A tehetségek segítése és fejlesztése az életpálya sikerességének segítését, az innováció és kreativitás ösztönzését és elterjedését, a gazdasági növekedést, a magasabb versenyképességet, az esélyegyenlőtlenségek csökkentését, a hátrányos helyzet leküzdését egyaránt szolgálják.