Czomba: A kormány odafigyel a hátrányos régiókra
2013. január 24., 11:42
A közfoglalkoztatás mindig áthidaló megoldás, a legfontosabb az elsődleges munkaerőpiac, a termelő szféra, a versenyszféra, a szabad vállalkozási zónákkal kapcsolatos bejelentés is ezt célozza – hangsúlyozta Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár a HírTV Rájátszás című műsorának adott telefonos interjúban, szerdán.

Magyarországon foglalkoztatási, gazdasági szempontból óriási különbségek vannak egyes térségek között, a beregi térségben például 14,5 százalék fölött van a munkanélküliség – jelentette ki Czomba Sándor. A politikus kiemelte, a kormányülés „messze túlmutatott Vásárosnamény határain”, a cél az volt, hogy jelezzék, a kormány odafigyel a foglalkoztatáspolitikai szempontból hátrányos régiókra.

A közfoglalkoztatás mindig áthidaló megoldás, a legfontosabb az elsődleges munkaerőpiac, a termelő szféra, a versenyszféra – szögezte le a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár, hozzátéve, a szabad vállalkozási zónákkal kapcsolatos bejelentés is ezt célozza. Hangsúlyozta, elsősorban azokat a térségeket szeretnék kiemelni, ahol a legnagyobb potenciális lehetőség van a fejlődésre, példaként Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megye járásait említve. Mint ismert, ahol szabad vállalkozási zóna jön létre, ott plusz támogatásokat kapnak a vállalkozások.

Szólt arról is, hogy a Beregben árvízvédelmi szempontból sokkal kedvezőbb a helyzet. Reményeink szerint tavasszal neki tudunk kezdeni a beregi árapasztó tározó építésének is – fűzte hozzá.

(hirtv.hu-fidesz.hu)