FIDESZ.HU > Sajtóanyagok > Közlemények Nyomtatás
Ablak bezárása
Ülésezett a Társadalmi Felzárkózási és Cigányügyi Tárcaközi Bizottság
Négy napirendi pontot tárgyalt meg és fogadott el a Társadalmi Felzárkózási és Cigányügyi Tárcaközi Bizottság (TFCTB) a január 25-i ülésén.
Létrehozva: 2013. január 25., 15:52

Elsőként az Emberi Erőforrások Minisztériumának Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága tájékoztatta az ülés résztvevőit a roma nemzetiségi adatok kezelése rendjének kialakításával kapcsolatban megtett intézkedésekről. A bizottság a tájékoztatót megtárgyalta, és felkéri a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy az uniós programok tekintetében az adatkezelési rendszer bevezetéséhez szükséges intézkedéseket tegye meg, valamint ennek eredményéről 2013. február 28-áig tájékoztassa a bizottságot.

A testület megtárgyalta az elkövetkező tervezési időszakra vonatkozóan figyelembe veendő felzárkózási szempontokat. Annak érdekében, hogy a kormány EU 2020 vállalásai teljesüljenek, valamint az Európai Unió elvárásának megfelelően a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia beépüljön az egyes szakpolitikákba, a bizottság felkéri az egyes tárcákat, hogy a 2014 utáni időszakra vonatkozó tervezésük során érvényesítsék a társadalmi felzárkózás szempontjait.

A bizottság megtárgyalta és tudomásul vette a Belügyminisztérium közfoglalkozás helyzetéről és a 2013-ra vonatkozó tervekről tartott tájékoztatóját, és határozatában kéri a Belügyminisztériumot, hogy a közfoglalkoztatási programok tervezésénél és indításánál kiemelt figyelmet fordítson a társadalmi felzárkózási szempontok érvényesítésére, és ezekről kérje a bizottság véleményét és javaslatait.

A 2013. évi első plenáris ülésen a testület a TFCTB I. féléves munkatervét is megtárgyalta és kérte a tagokat, hogy február 1-ig tegyenek javaslatokat.