FIDESZ.HU > Vélemények > Publicisztika Nyomtatás
Ablak bezárása
Itt az idő
Hatalmas diplomáciai, gazdaságpolitikai győzelem lenne, és hazánk szuverenitása szempontjából sem volna utolsó, ha tavasszal megszabadulnánk egy, az országot már kilencedik éve szorongató kolonctól: a Brüsszel által indított túlzottdeficit-eljárástól.
Létrehozva: 2013. január 26., 11:03

Mióta beléptünk a közös Európába, azóta függ Damoklész kardjaként a fejünk fölött ez a büntetéssel fenyegető minősítés, amit a rossz adósoknak tartanak fenn. Tehát egyetlen napot sem töltöttünk el az unióban úgy, hogy ne kellett volna attól tartanunk, egyszer majd megvonják tőlünk a támogatások egy részét, ráadásul pont abból a kasszából, amit az elmaradottabb régiók – Magyarország 80 százaléka ide tartozik – felzárkóztatására használnak fel.

Így vezette be a baloldal az Európai Unióba hazánkat. Ráadásul hosszú kormányzása alatt a szociálliberális koalíció egy fikarcnyit sem törődött azzal, hogy mi lesz az adósságokkal és az államháztartási hiánnyal. A Brüsszel szavára egyébként mostanság különösen sokat adó, és az uniót a demokrácia etalonjának tartó baloldali ellenzéket az ország élén cseppet sem fékezte a parttalan pénzszórásban semmilyen nyugati tiltó szabály. A megsokszorozódó tartozásaink mellett egyetlen évben sem sikerült rendben tartaniuk a büdzsét. Olyan terhet raktak mindannyiunk vállára, amit csak évtizedek alatt sikerül eltüntetnünk. A Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kabinetek által felvett újabb és újabb hitelek között olyan is van, amit a 2040-es évek elején kell majd gyermekeinknek és unokáinknak visszafizetniük. Harminc év múlva is itt lesz még a szocialista örökség. Az államadósság felhalmozói akkora kárt okoztak, amire még talán egy háború sem képes. Mégis úgy gondolják, a jelen helyzetben is jobban tudják a jelenleg kormányzóknál azt, hogy ezt az elképesztő bajt hogyan kell rendbe hozni.

Még jó, hogy az ország vezetéséhez most nincs szükség rájuk. Mert az adósság fokozatos és lépcsőzetes leépítése mostanra tényleg megkezdődött, és az ország egy évtized után ismét a megfelelő irányba fordult.

A teljes publicisztikát az MNO-n olvashatja.