"Egy követ fúj Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy"
2013. január 29., 14:02
Ha a baloldalon múlna, ugyanazt a szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikát folytatnák, ami miatt az ország nehéz helyzetbe sodródott 2010-re – hangsúlyozta Talabér Márta fideszes országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján.

Talabér Márta emlékeztetett, az elmúlt napokban egyre több aggasztó tény derül ki a baloldali programokból. A baloldalról mindenki együtt van a megszorításokért, Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila és Bajnai Gordon egy követ fújnak. Ha rajtuk múlna, ugyanazt a szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikát folytatnák, ami miatt az ország nehéz helyzetbe sodródott 2010-re – fűzte hozzá. A baloldal programja nem más, mint azoknak a megszorításoknak a másolata, melyekkel Gyurcsány és Bajnai együtt tették tönkre az országot – emelte ki a fideszes képviselő.

Talabér Márta felhívta a figyelmet arra, hogy a baloldal csökkentené, de  - néhány nyilatkozat alapján, úgy tűnik - akár meg is szüntetné a minimálbért. Bajnai Gordon egyértelműen megmondta, hogy 32 ezer forinttal csökkentené a minimálbért. Ez több mint 1,5 millió embert hozna lehetetlen helyzetbe – fűzte hozzá. A fideszes politikus elmondta, a minimálbér-csökkentés egyéb támogatásokat is érintene, mint például a táppénzt, a gyed-et, a rehabilitációs és rokkantsági ellátást, az álláskeresési járadékot, a nyugdíj előtti álláskeresési segélyt.

A fideszes képviselő szerint a baloldal elvenné a gyermekeket nevelőktől a családi adókedvezményt. Példaként említette, hogy ez egy kétgyermekes, bruttó kétszázezer forinttal rendelkező családnak húszezer forinttal kevesebb jövedelmet jelentene, 151 ezer forint helyett 131 ezer forintot vihetnének haza. A baloldal pont azokat a családokat hozná lehetetlen helyzetbe, akik dolgoznak, és mellette gyermekeket nevelnek – fűzte hozzá.

Talabér Márta felhívta a figyelmet arra, hogy a baloldal emelné a munkát terhelő adókat is, 40 százalékos adókulcsot emlegetnek. Ez a középosztály számára azt jelenti, hogy több tízezer forinttal lenne kevesebb fizetéskor a borítékban - tette hozzá. A képviselő arról is beszélt, hogy a baloldal bevezetné újból a vizitdíjat, és az általános tandíjat.

Az országgyűlési képviselő kitért arra is, hogy a baloldal visszahozná az örökösödési illetéket. Példaként említette, hogy egy 25 millió forintot érő ingatlan esetében az egyenesági örökös által megfizetendő illeték mértéke elérhetné a kétmillió forintot is. Ma egy ilyen értékű ingatlan nem nevezhető luxusnak – jegyezte meg.

(fidesz.hu)