Tavasszal kezdődik a városközpont rekonstrukciója Balassagyarmaton
2013. január 29., 17:39
Tavasszal kezdődik a városközpont rekonstrukciója Balassagyarmaton, az 1,1 milliárd forintos beruházáshoz csaknem 800 millió forintot nyert a Nógrád megyei város - közölte Csach Gábor (Fidesz) alpolgármester kedden.

Elmondta, hogy a fejlesztés keretében körforgalmat építenek ki a művelődési központ előtt, felújítják az Ady utat és az Óváros teret, majd a főutca plébániatemplom, rendőrség és bíróság közötti részét, az egykori kínai üzlet helyén pedig művészkávézót és turisztikai pontot alakítanak ki. A rekonstrukciót szeptember 30-ig kell befejezni. A kivitelezői szerződést kedden írták alá a közbeszerzési eljárás nyerteseivel, a Magyar Aszfalt Kft.-vel és a Trend Építő Zrt.-vel, mindkét fővárosi cég hatéves jótállást vállalt a munkára - tette hozzá. Az alpolgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat 2008-ban adta be pályázatát az Észak-Magyarországi Operatív Program funkcióbővítő településrehabilitációs programjára. Balassagyarmat 783 millió forintot nyert a fejlesztésre.

(MTI-fidesz.hu)