Láng: Hideg időben életeket menthet az odafigyelés
2013. február 4., 16:35
A II. Kerületi Önkormányzat a hideg időszakban fokozottan figyel az idős, rászoruló és hajlék nélküli emberekre. Az önkormányzat és a II. kerületben működő Káldor Miklós Kollégium immár 10. éve, rendszeresen tart a hideg időszakban ételosztást a Széll Kálmán téren. A kollégium konyháján készített, közel kétszáz adag meleg egytálételt az idei télen immár 20. alkalommal osztották szét az intézmény diákjai, valamint az osztásban február 4-én segédkező Dr. Láng Zsolt II. kerületi polgármester.

Dr. Láng Zsolt polgármester a karitatív akció kapcsán kiemelte: hideg időben életeket menthet az odafigyelés, ezért az önkormányzat nevében évek óta részt vesz az eseményen, és a kerület ezért támogatja minden évben, több százezer forinttal a kollégium diákjai által, a téli időszakban hetente megrendezett ételosztást.

Singer János, a kollégium igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a diákok minden alkalommal aktív részesei a karitatív eseménynek, mert érzik: valóban segítenek
rászorulókon, hiszen sokaknak ez a tál meleg étel jelenti a nap egyetlen étkezését.

(fidesz.hu)